Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ σοκολάτας με κεράσι

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό κερασιών και σοκολάτας με αυτή τη λαχταριστή συνταγή για Κέικ σοκολάτας με κεράσι. 🍒🍫 Αυτό το κέικ είναι ένα πραγματικό κάλυμμα επίδειξης, ιδανικό για ειδικές περιστάσεις ή απλά για να απολαύσετε μια γλυκιά απόλαυση. Οι υγρές και τρυφερές στρώσεις του κέικ σοκολάτας είναι γενναιόδωρα γεμάτες με λαχταριστή γέμιση κεράσι και παγωμένο με μια βελούδινη γκανάζ σοκολάτας. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη πλούσιας σοκολάτας και πικάντικης γλυκύτητας, δημιουργώντας μια παραδεισένια γεύση που θα σας αφήσει να λαχταρείτε για περισσότερα.

Συστατικά

Δείτε τα συστατικά που θα χρειαστείτε για αυτό το απολαυστικό κέικ σοκολάτας κερασιού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια

Ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζάνια

Άγλυκο κακάο σε σκόνη
3/4 φλιτζάνι

Μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Μαγειρική σόδα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού

Αυγά
2

Γάλα
1 φλιτζάνι

Φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλάκια του γλυκού

Βραστό νερό
1 φλιτζάνι

Κονσερβοποιημένα κεράσια
1 κουτί (14 oz)

άμυλο καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας

Χυμός λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας

Μαύρη σοκολάτα
8 ουγγιές

Βαριά κρέμα
1 φλιτζάνι

Βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας

Ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζάνι

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο κέικ σοκολάτας κερασιού, συγκεντρώστε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης 🍚
  • Μεζούρες και κουτάλια 🥄
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ 🍰
  • Στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών 🥮
  • Περγαμηνόχαρτο 📜
  • Σχάρα ψύξης 🧊
  • Σατέλα 🍳
  • Λαστιχένια σπάτουλα 🍡
  • Μαχαίρι 🔪
  • Στάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος 🎂

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε τις φόρμες του κέικ με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος. Στρώνουμε το κάτω μέρος με λαδόκολλα.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Προσθέστε αυγά, γάλα, φυτικό έλαιο και εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο και να ενσωματωθεί καλά.
4. Ανακατεύουμε σταδιακά το βραστό νερό ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το κουρκούτι θα γίνει αραιό, αλλά αυτό είναι απολύτως εντάξει. Βοηθά στη δημιουργία ενός υγρού και τρυφερού κέικ.
5. Μοιράστε το κουρκούτι ίσα μεταξύ των προετοιμασμένων ταψιών για κέικ και απλώστε τα επάνω με μια λαστιχένια σπάτουλα.
6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ.
7. Μόλις ψηθούν, βγάζουμε τα κέικ από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το Cherry Chocolate Cake είναι περίπου 30 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψησίματος και ψύξης. Είναι σημαντικό να αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα συναρμολογήσετε και τα παγώσετε για να εξασφαλίσετε την καλύτερη υφή και παρουσίαση.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

🌱 Για τους vegan φίλους μας, εδώ είναι μερικές αντικαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να κάνετε για να μετατρέψετε αυτήν τη συνταγή σε μια έκδοση φιλική προς τους vegan:
– Αντικαταστήστε τα αυγά με αυγά λιναριού (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό).
– Χρησιμοποιήστε γάλα φυτικής προέλευσης, όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, αντί για κανονικό γάλα.
– Αντικαταστήστε το βούτυρο με μαργαρίνη vegan ή λάδι καρύδας.
– Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα που δεν περιέχει γαλακτοκομικά και είναι φιλική προς τους vegan.
Κάνοντας αυτές τις απλές εναλλαγές, μπορείτε να απολαύσετε ένα νόστιμο vegan κέικ σοκολάτας κερασιού χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση ή την υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👨‍🍳 Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το κέικ σοκολάτας κερασιών σας βγαίνει τέλεια:

  1. Κοσκινίστε τη σκόνη κακάο πριν την προσθέσετε στα ξηρά συστατικά. Αυτό το βήμα βοηθά στην εξάλειψη τυχόν σβώλων και εξασφαλίζει μια ομαλή ζύμη.

  2. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε βραστό νερό στη ζύμη του κέικ. Το ζεστό νερό ενισχύει τη γεύση σοκολάτας και συμβάλλει στην υγρασία του κέικ.

  3. Για να μην κολλήσουν, στρώστε το κάτω μέρος των ταψιών για κέικ με λαδόκολλα και λαδώστε τα πλαϊνά.

  4. Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης. Αυτό τους επιτρέπει να σταθεροποιηθούν ελαφρώς και διευκολύνει την αφαίρεση τους από τα τηγάνια χωρίς να σπάσουν.

  5. Όταν φτιάχνετε τη γέμιση από κεράσι, φροντίστε να στραγγίξετε καλά τα κονσερβοποιημένα κεράσια και να κρατήσετε τον χυμό. Αυτός ο χυμός θα χρησιμοποιηθεί αργότερα στη συνταγή.

  6. Για το παγωμένο γκανάζ σοκολάτας, κόψτε τη μαύρη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια για να λιώσει ευκολότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή μια μέθοδο διπλού λέβητα για να λιώσετε τη σοκολάτα με την παχύρρευστη κρέμα.

  7. Μόλις η γκανάζ είναι έτοιμη, αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν τη χρησιμοποιήσετε για να παγώσετε το κέικ. Αυτό θα εξασφαλίσει μια ομαλή και ευέλικτη συνοχή.

  8. Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τη διακόσμηση της τούρτας. Μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα κεράσια, τρίμματα σοκολάτας ή ακόμα και να πασπαλίζετε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη για κομψό φινίρισμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι κατά προσέγγιση διατροφικές πληροφορίες για κάθε μερίδα αυτού του κέικ σοκολάτας κερασιού:

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
400

Συνολικό Λίπος
20 g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
50 mg

Νάτριο
250 mg

Υδατάνθρακες
55 g

Ίνα
3g

Σάκχαρα
40 g

Πρωτεΐνη
5 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά και το μέγεθος της μερίδας.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όσον αφορά το σερβίρισμα και την παρουσίαση αυτού του κέικ σοκολάτας κερασιών, οι επιλογές είναι ατελείωτες. Ακολουθούν μερικές ιδέες για να το κάνετε ακόμα πιο ευχάριστο:

  1. Τοποθετήστε το πλήρως συναρμολογημένο και παγωμένο κέικ σε μια όμορφη βάση για κέικ για να επιδείξετε την κομψότητά του.
  2. Περιβάλλετε τη βάση του κέικ με φρέσκα κεράσια ή μπούκλες σοκολάτας για μια εντυπωσιακή εμφάνιση.
  3. Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κέικ με ζάχαρη άχνη ή σκόνη κακάο για μια πρόσθετη πινελιά κομψότητας.
  4. Σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κέικ με μια ποικιλία από συμπληρωματικές επιλογές, όπως:

  • Φρέσκα μούρα, όπως σμέουρα ή φράουλες, που προσθέτουν μια έκρηξη φρεσκάδας για να εξισορροπήσουν τις πλούσιες γεύσεις.
  • Μια λίγη σάλτσα κεράσι ή σοκολάτα για μια επιπλέον στρώση παρακμής.
  • Μια πλευρά καφέ ή ένα ποτήρι γάλα για να συμπληρώσει τον πλούτο του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διασφαλίσετε ότι το Cherry Chocolate Cake σας θα παραμείνει φρέσκο ​​και νόστιμο, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες αποθήκευσης:

  1. Αν σας περισσέψει, αποθηκεύστε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Φροντίστε να το κρατάτε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως ή πηγές θερμότητας.
  2. Για μακροχρόνια αποθήκευση, τοποθετήστε το κέικ στο ψυγείο για έως και 5 ημέρες. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά καλυμμένο ή τοποθετημένο σε σφραγισμένο δοχείο για να μην στεγνώσει.
  3. Για να παγώσετε το κέικ, τυλίξτε κάθε φέτα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Ξεπαγώστε τις φέτες στο ψυγείο για μια νύχτα πριν τις απολαύσετε.

Θυμηθείτε ότι το κέικ απολαμβάνετε καλύτερα φρέσκο, γι’ αυτό προσπαθήστε να το καταναλώσετε μέσα σε λίγες μέρες για την απόλυτη εμπειρία γεύσης και υφής.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και αυτό το κέικ σοκολάτας κερασιών είναι αναμφίβολα μια απόλαυση για τους γευστικούς κάλυκες, ορισμένα από τα συστατικά του προσφέρουν πιθανά οφέλη για την υγεία:

  1. Μαύρη σοκολάτα: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να συμβάλει στην υγεία της καρδιάς βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και μειώνοντας τη φλεγμονή. Περιέχει επίσης μέταλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.
  2. Κεράσια: Γεματισμένα με βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα κεράσια προσφέρουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου, στη μείωση του μυϊκού πόνου και στην υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου.
  3. Κάκαο σε σκόνη: Υψηλή σε φλαβονοειδή, η σκόνη κακάο έχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα που μπορεί να ωφελήσουν την υγεία της καρδιάς, την αρτηριακή πίεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Θυμηθείτε να απολαύσετε αυτό το κέικ με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν είστε λάτρης των συνδυασμών κεράσι και σοκολάτας, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  1. Κέικ Black Forest: Ένα κλασικό γερμανικό επιδόρπιο με στρώσεις κέικ σοκολάτας, γέμιση κεράσι και σαντιγί.
  2. Chocolate Cherry Brownies: Πυκνά και λαχταριστά brownies με ζουμερά κεράσια και κομμάτια μαύρης σοκολάτας για μια παρακμιακή ανανέωση.
  3. Μους σοκολάτας κερασιού: Ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο που συνδυάζει μεταξένια μους σοκολάτας με γλυκιά κομπόστα κεράσι.

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές και να αφεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button