Εύκολες συνταγές

Συνταγή για προφιτερόλ με σάλτσα σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην παραδεισένια απόλαυση του προφιτερόλ με λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας! Αυτό το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο είναι ένας θεϊκός συνδυασμός από ελαφριά και αέρινη ζύμη choux γεμισμένη με βελούδινη κρέμα και περιχυμένη γενναιόδωρα με μια πλούσια σάλτσα σοκολάτας. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσεων και υφών που θα σας κάνουν να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

1 φλιτζάνι
Νερό

1/2 φλιτζάνι
Ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4
Αυγά

Όπως απαιτείται
σαντιγί

Όπως απαιτείται
Σάλτσα σοκολάτας

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο γλυκό, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

  • Μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Ταψί
  • Σάκος σωληνώσεων με μεγάλο στρογγυλό άκρο
  • Σύρμα σχάρα για ψύξη
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Φούρνος
  • Πιάτο ή πιάτο σερβιρίσματος
  • Προαιρετικά: ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C (400°F) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα, ανακατέψτε το νερό και το ανάλατο βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.
  3. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και προσθέστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία μπάλα και να τραβήξει μακριά από τα πλαϊνά του τηγανιού.
  4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για μερικά λεπτά.
  5. Προσθέστε σταδιακά τα αυγά στο μείγμα, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Η ζύμη πρέπει να γίνει γυαλιστερή και να κολλάει.
  6. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα σωληνώσεων με μεγάλη στρογγυλή άκρη.
  7. Τοποθετήστε μικρούς σωρούς ζύμης στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, αφήνοντας χώρο ανάμεσα σε κάθε ανάχωμα για επέκταση.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν τα προφιτερόλ και να ροδίσουν.
  9. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα προφιτερόλ από τον φούρνο και μεταφέρετέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής για προφιτερόλ είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία της ζύμης σοκολάτας και τη σωλήνωση της στο ταψί. Ο χρόνος ψησίματος είναι επιπλέον 20-25 λεπτά και η ψύξη του προφιτερόλ θα διαρκέσει περίπου 15 λεπτά.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Το να χτυπάτε δυνατά τη ζύμη μετά την προσθήκη κάθε αυγού είναι ζωτικής σημασίας για να ενσωματωθεί αέρας και να δώσετε στα προφιτερόλ την αέρινη υφή τους.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει αρκετό χώρο μεταξύ των αναχωμάτων ζύμης στο ταψί για να επιτρέψετε την επέκταση κατά το ψήσιμο.
  • Αποφύγετε να ανοίγετε την πόρτα του φούρνου όσο ψήνονται τα προφιτερόλ για να μην ξεφουσκώσουν πρόωρα.
  • Μόλις κρυώσει, μπορείτε να κόψετε απαλά το πάνω μέρος κάθε προφιτερόλ και να το γεμίσετε με σαντιγί χρησιμοποιώντας μια σακούλα ή κουτάλι.
  • Περιδύστε γενναιόδωρα το προφιτερόλ με ζεστή σάλτσα σοκολάτας λίγο πριν το σερβίρετε για μια ακαταμάχητη τελική πινελιά.

Απολαύστε αυτά τα απολαυστικά προφιτερόλ ως επιδόρπιο σε κάθε περίσταση. Είναι ιδανικά για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε μόνοι σας μια γλυκιά απόλαυση. 😊🍫

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
15 g

Χοληστερόλη
120 mg

Νάτριο
70 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
25 g

Πρωτεΐνη
5 g

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες συστατικών που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να παρουσιάσετε όμορφα αυτά τα προφιτερόλ, μπορείτε να τα τακτοποιήσετε σε πιάτο ή πιάτο σερβιρίσματος. Πασπαλίζοντάς τα ελαφρά με ζάχαρη άχνη προσθέτει μια κομψή πινελιά. Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να περιχύσετε επιπλέον σάλτσα σοκολάτας πάνω από το προφιτερόλ ή να πασπαλίσετε από πάνω ξυρισμένη σοκολάτα.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να σερβίρετε αυτές τις απολαυστικές λιχουδιές μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί. Τα φρέσκα μούρα, όπως οι φράουλες ή τα σμέουρα, κάνουν απολαυστικά συνοδευτικά, παρέχοντας μια έκρηξη φρεσκάδας που συμπληρώνει τον πλούτο του προφιτερόλ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους, αποθηκεύστε το προφιτερόλ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες. Εάν δεν τα καταναλώσετε αμέσως, μπορείτε επίσης να τα φυλάξετε στο ψυγείο για έως και 3-4 ημέρες. Ωστόσο, έχετε υπόψη σας ότι η υφή του προφιτερόλ μπορεί να γίνει ελαφρώς πιο απαλή όταν ψύχεται.

Αν θέλετε να ετοιμάσετε τα προφιτερόλ εκ των προτέρων, μπορείτε να τα καταψύξετε. Τοποθετήστε τα κρύα προφιτερόλ σε δοχείο ή σακουλάκι κατάλληλο για κατάψυξη και φυλάξτε τα στην κατάψυξη για έως και 1 μήνα. Για να ξεπαγώσουν, απλώς μεταφέρετέ τα στο ψυγείο για μια νύχτα ή αφήστε τα να μείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

Όταν είναι έτοιμο να σερβίρετε, μπορείτε να ξαναζεστάνετε τα προφιτερόλ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (350°F) για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Αυτό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τραγανότητάς τους και θα διατηρήσει την απολαυστική τους υφή.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Ενώ το προφιτερόλ είναι αναμφίβολα μια παρακμιακή απόλαυση, ορισμένα συστατικά προσφέρουν ορισμένα οφέλη για την υγεία:

  • Αυγά: Είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και περιέχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.
  • Σάλτσα μαύρης σοκολάτας: Η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από το οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές.
  • Σαντιγί: Με μέτρο, μπορεί να προσφέρει μια μικρή ποσότητα ασβεστίου και να προσθέσει μια νότα απόλαυσης στο επιδόρπιό σας.

Θυμηθείτε να απολαμβάνετε αυτά τα προφιτερόλ ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, απολαμβάνοντας τα ως περιστασιακή απόλαυση και όχι ως κανονική απόλαυση.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης του προφιτερόλ, μπορείτε επίσης να απολαύσετε άλλες απολαυστικές συνταγές:

  • Εκλέρ: Παρόμοια με το προφιτερόλ αλλά με μακρόστενο σχήμα, τα εκλέρ διαθέτουν την ίδια ζύμη choux με γέμιση κρέμας και από πάνω άχνη ή γλάσο σοκολάτας.
  • Σφολιάτες κρέμας: Αυτά τα υπέροχα αρτοσκευάσματα παρασκευάζονται χρησιμοποιώντας την ίδια ζύμη ζαχαροπλαστικής choux, αλλά συνήθως γεμίζονται με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.
  • Beignets: Μια απόλαυση γαλλικής έμπνευσης, τα beignets είναι τηγανητά αρτοσκευάσματα πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, προσφέροντας μια απολαυστική τραγανότητα και αφράτο εσωτερικό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τις γαστρονομικές δημιουργίες διάσημων σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel. Αυτοί οι κύριοι των επιδορπίων έχουν ενθουσιάσει τον κόσμο με τις καινοτόμες και εξαίσιες γλυκές δημιουργίες τους. Η τεχνογνωσία και η δημιουργικότητά τους αποτελούν έμπνευση για αυτήν τη συνταγή για προφιτερόλ, με στόχο να φέρει μια νότα κομψότητας και απόλαυσης στη δική σας κουζίνα.

Θυμηθείτε να αγκαλιάσετε τον εσωτερικό σας σεφ και να διασκεδάσετε δημιουργώντας αυτά τα προφιτερόλ. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη με διαφορετικές γεύσεις και παρουσιάσεις, κάνοντας κάθε παρτίδα ένα μοναδικό αριστούργημα. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button