Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ με σάλτσα σοκολάτας

Σχετικά με τη συνταγή

Απολαύστε τη γεύση σας με αυτό το απολαυστικό κέικ με σάλτσα σοκολάτας! Αυτό το υγρό και πλούσιο επιδόρπιο είναι το όνειρο ενός λάτρη της σοκολάτας που έγινε πραγματικότητα. Με τη λαχταριστή σάλτσα σοκολάτας, αυτό το κέικ είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Ο συνδυασμός από αφράτες στρώσεις κέικ και βελούδινη σάλτσα σοκολάτας δημιουργεί μια ακαταμάχητη απόλαυση που θα κάνει κάθε περίσταση ιδιαίτερα ξεχωριστή.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Κέικ
Σάλτσα σοκολάτας

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

3/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι βραστό νερό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, θα επεξεργαστεί τα εργαλεία και τα συστατικά:

  • Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Κοσκινιστή
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Σύρμα σχάρα
  • Σατέλα
  • Πιάτο σερβιρίσματος ή βάση για κέικ

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και αλείψτε τις φόρμες του κέικ με βούτυρο ή σπρέι μαγειρέματος.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  3. Προσθέστε την κρυσταλλική ζάχαρη στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε καλά.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ρίξτε σταδιακά τα υγρά υλικά στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο.
  6. Ανακατεύουμε με το βραστό νερό, το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση του πλούτου της γεύσης σοκολάτας.
  7. Μοιράστε το κουρκούτι ίσα μεταξύ των προετοιμασμένων ταψιών και λειάνετε τις κορυφές με μια λαστιχένια σπάτουλα.
  8. Το να προθερμάνετε ταψιά στο μασμένο φούρνο και να ψήσετε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  9. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το κέικ με τη σάλτσα σοκολάτας είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του χρόνου ψυχής για τις στρώσεις του κέικ. Το ψήσιμο του κέικ συνήθως διαρκεί περίπου 30-35 λεπτά και χρειάζεται επιπλέον χρόνος για να κρυώσει.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Το κοσκίνισμα των ξηρών συστατικών εξασφαλίζει μια πιο λεία ζύμη χωρίς σβόλους.
  • Βεβαιωθείτε ότι προσθέτετε σταδιακά τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά ενώ ανακατεύετε για να αποφύγετε τη συσσώρευση.
  • Η ανάμειξη του βραστό νερού στο κουρκούτι δίνει στο κέικ υγρή και τρυφερή υφή του.
  • Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν εντελώς πριν τα παγώσετε για να μην λιώσετε το πάγωμα.

Τώρα που το κέικ μας είναι έτοιμο, καθώς προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα: προετοιμασία της λαχταριστής σάλτσας σοκολάτας.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μέρα (υποθέτοντας ότι το κέικ χωρίζεται σε 12 φέτες):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικά συστατικά
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
19 g

Κορεσμένα λιπαρά
10 g

Χοληστερόλη
65 mg

Νάτριο
320 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
43g

Διαιτητικές ίνες
2g

Σάκχαρα
29g

Πρωτεΐνη
4g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για μια εντυπωσιακή παρουσίαση, μπορείτε να πασπαλίσετε το κέικ με τη ζάχαρη άχνη ή να το διακοσμήσετε με τρίμματα σοκολάτας. Μια άλλη επιλογή είναι να γαρνίρετε κάθε φέτα με φρέσκα μούρα ή μια κούκλα σαντιγί. Μπορείτε να σερβίρετε αυτό το κέικ ως αυτόνομο επιδόρπιο ή να συνοδεύετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το κέικ με τη σάλτσα σοκολάτας φρέσκο, να αποθηκεύσετε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία για έως και τρεις ημέρες. Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε το κέικ στο ψυγείο για μεγαλύτερη αποθήκευση, αλλά φροντίστε να το επαναφέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για να κάνετε τη γεύση και την υφή του. Αν σας περισσέψει κέικ, μπορείτε επίσης να το καταψύξετε για έως και τρεις μήνες. Τυλίξτε τις μεμονωμένες φέτες σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τις σε ένα δοχείο ή σακούλα ασφαλή για την κατάψυξη.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Αν και αυτό το κέικ με σάλτσα σοκολάτας είναι αναμφίβολα μια απολαυστική απόλαυση, μερικά από τα συστατικά του προσφέρουν πιθανά αποτελέσματα για την υγεία. Το σκούρο κακάο σε σκόνη και τα ημίγλυκα τσιπς σοκολάτας περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, η σκόνη κακάο είναι μια καλή πηγή μετάλλων όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει αυτή η συνταγή για κέικ με σάλτσα σοκολάτας, ίσως θέλετε να εξερευνήσετε άλλα υπέροχα επιδόρπια σοκολάτας. Μερικές δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν:

  1. Τριπλό μπράουνις σοκολάτας: Αυτά τα πλούσια και αδιάφορα μπράουνι είναι γεμάτα με τρεις στρώσεις σοκολάτας καλής ποιότητας—σκόνη κακάο, κομματάκια σοκολάτας και λιωμένη σοκολάτα.

  2. Μους σοκολάτας: Αφεθείτε σε ένα βελούδινο λείο και κρεμώδες επιδόρπιο φτιαγμένο με αφράτη σαντιγί σοκολάτα και κρέμα. Γεμίστε το με μια κούκλα φρέσκια σαντιγί και ξυρισμένη σοκολάτα.

  3. Σοκολατένιο κέικ λάβας: Ζήστε τη λιωμένη σοκολάτα ευδαιμονία με ένα ζεστό και αφράτο κέντρο που περικλείεται σε ένα υγρό κέικ σοκολάτας. Συνδυάστε το με μια μπάλα παγωτό βανίλια για έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή για κέικ με σάλτσα σοκολάτας αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ και αρτοποιούς που έχουν κατακτήσει την τέχνη της δημιουργίας παρακμιακών γλυκών σοκολάτας. Μερικές αξιόλογες πηγές έμπνευσης περιλαμβάνουν:

  • Nigella Lawson: Γνωστή για τις απολαυστικές αλλά προσιτές συνταγές της, οι σοκολατένιες δημιουργίες της Nigella δεν παραλείπουν ποτέ να εντυπωσιάσουν.
  • Ina Garten: Η τεχνογνωσία της Barefoot Contessa στο ψήσιμο και η αφοσίωσή της στη χρήση ποιοτικών συστατικών λάμπει στις σοκολατένιες δημιουργίες της.
  • Jacques Torres: Άριστος σοκολατοποιός, η τεχνογνωσία του Jacques Torres στη σοκολάτα κάνει τις συνταγές του να ξεχωρίζει με τις πλούσιες και τις έντονες γεύσεις τους.

Τώρα που έχετε όλες τις πληροφορίες και την έμπνευση που χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να κατευθυνθείτε στην κουζίνα και να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα—ένα κέικ με τη σάλτσα σοκολάτας που θα ενθουσιάσει και θα ικανοποιήσει τη λαχτάρα κάθε λάτρη της σοκολάτας! Απολαύστε τη διαδικασία και απολαύστε τις παραδεισένιες γεύσεις που φέρνει αυτή η συνταγή στον ουρανίσκο σας. Καλό ψήσιμο! 🍫🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button