Εύκολες συνταγές

Συνταγή σοκολάτας με κεράσι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό κερασιών και σοκολάτας με αυτή την εξαιρετική συνταγή σοκολάτας με κεράσι. 🍒🍫 Αυτό το επιδόρπιο θα μεταφέρει τους γευστικούς κάλυκες σας σε ένα βασίλειο της καθαρής ευδαιμονίας, όπου η πικρή γεύση των κερασιών εναρμονίζεται τέλεια με την πλούσια γλύκα της σοκολάτας. Με τη λαχταριστή υφή και τις σαγηνευτικές γεύσεις της, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη τόσο στους λάτρεις της σοκολάτας όσο και στους λάτρεις των γλυκών.

Συστατικά

<πίνακας>

Κύρια Συστατικά
Προσθήκες
Μπαχαρικά

Φρέσκα κεράσια
Σοκολάτα γάλακτος
Εκχύλισμα βανίλιας

Ζάχαρη
Μαύρη σοκολάτα
Κανέλα

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Βούτυρο

Μπέικιν πάουντερ
Αυγά

Αλάτι
Εκχύλισμα αμυγδάλου

Σαντιγί (προαιρετικά)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ζωντανέψει αυτή η απολαυστική συνταγή σοκολάτας με κεράσι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Μπολ ανάμειξης (μεγάλου και μεσαίου μεγέθους)
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Σπάτουλα
  • Ταψί ή ταψί για κέικ
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Φούρνος
  • Σόμπα ή φούρνος μικροκυμάτων για το λιώσιμο της σοκολάτας
  • Μαχαίρι ή κουκούτσι κερασιού (για να αφαιρέσετε κουκούτσια κερασιού)
  • Μεζούρες και κουτάλια
  • Σχάρα ψύξης (προαιρετικό)
  • Πιάτα σερβιρίσματος ή επιδόρπια
  • Προαιρετικά: σακούλα σωληνώσεων για σαντιγί

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
4. Σε ένα μπολ μίξερ μεσαίου μεγέθους λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και το βούτυρο μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διπλό λέβητα στη σόμπα ή να τα ψήσετε σε μικροκύματα σε μικρά διαστήματα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Προσθέστε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα αμυγδάλου στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
6. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα της σοκολάτας στα στεγνά υλικά στο μεγάλο μπολ του μίξερ. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
7. Διπλώστε προσεκτικά τα κεράσια χωρίς κουκούτσι και τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας στο κουρκούτι.
8. Ρίξτε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
9. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο με λίγα υγρά ψίχουλα.
10. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη συνταγή για σοκολάτα με κεράσι να κρυώσει στο τηγάνι για λίγα λεπτά πριν τη μεταφέρετε σε μια σχάρα ψύξης (αν θέλετε).
11. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Προαιρετικά, προσθέστε μια κούκλα σαντιγί σε κάθε μερίδα για μια επιπλέον νότα παρακμής.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή σοκολάτας με κεράσι είναι περίπου 20 λεπτά, εξαιρουμένου του κουκούτσιου των κερασιών. Ο χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30-35 λεπτά και μετά θα χρειαστείτε μερικά λεπτά για να κρυώσει. Συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε αυτό το υπέροχο επιδόρπιο έτοιμο να το απολαύσετε μέσα σε μια ώρα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Αν θέλετε να κάνετε αυτή τη συνταγή φιλική προς τους χορτοφάγους, δείτε μερικές υποκαταστάσεις συστατικών που μπορείτε να κάνετε:

  • Αντικαταστήστε τη σοκολάτα γάλακτος με μαύρη σοκολάτα φιλική προς τους vegan.
  • Χρησιμοποιήστε βούτυρο ή μαργαρίνη χωρίς γαλακτοκομικά αντί για κανονικό βούτυρο.
  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγών, όπως πολτοποιημένες μπανάνες ή σάλτσα μήλου.

Αυτές οι απλές αλλαγές θα εξασφαλίσουν ότι οι βίγκαν θα μπορούν επίσης να απολαμβάνουν τις λαχταριστές γεύσεις αυτής της συνταγής σοκολάτας με κεράσι.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε φρέσκα, ώριμα κεράσια για τη ζωντανή τους γεύση.
– Φροντίστε να ξεφλουδίσετε τα κεράσια πριν τα προσθέσετε στο κουρκούτι για να αποφύγετε τυχόν ανεπιθύμητο τσούξιμο από τα κουκούτσια.
– Μπορείτε να ενισχύσετε το άρωμα και το βάθος της γεύσης προσθέτοντας μια πρέζα κανέλα στο κουρκούτι.
– Προσέξτε να μην ανακατέψετε υπερβολικά τις μπαταρίες μπορεί να οδηγήσει σε πυκνή υφή στο τελικό προϊόν. Διπλώστε απαλά τα κεράσια και τα κομμάτια σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθούν.
– Όταν λιώνετε τη σοκολάτα και το βούτυρο, προσέχετε να μην τα υπερθερμάνετε για να μην καούν. Χρησιμοποιήστε μικρά διαστήματα και ανακατέψτε ενδιάμεσα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
– Για να ελέγξετε αν η συνταγή σοκολάτας με κεράσι έχει ψηθεί πλήρως, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Αν βγει με λίγα υγρά ψίχουλα, είναι έτοιμο. Αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο για να διατηρήσετε το κέικ υγρό και παρακμιακό.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Κορεσμένα λιπαρά
7g

Χοληστερόλη
45 mg

Νάτριο
150 mg

Υδατάνθρακες
32g

Ίνα
2g

Ζάχαρη
20 g

Πρωτεΐνη
4g

Αυτές οι τιμές είναι κατά προσέγγιση και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που χρησιμοποιούνται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν σερβίρετε τη συνταγή σοκολάτας με κεράσι, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με την παρουσίαση για να βελτιώσετε την ελκυστικότητά της. Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Πασπαλίστε το πάνω μέρος του κέικ με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.
  • Ρίξτε λιωμένη σοκολάτα πάνω από τις φέτες πριν τη σερβίρετε για μια παρακμιακή εμφάνιση.
  • Γαρνίρετε κάθε μερίδα με φρέσκα κεράσια ή ένα κλαδάκι μέντας για ένα έντονο χρώμα.
  • Σερβίρετε μαζί με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για περισσότερη απόλαυση.
  • Για μια επιπλέον ιδιαίτερη πινελιά, μπορείτε να σερβίρετε τη συνταγή σοκολάτας κερασιού ζεστή με μια πλευρά κομπόστα κεράσι ή μια μπάλα σορμπέ κεράσι.

Αυτές οι παραλλαγές θα αναδείξουν το επιδόρπιο και θα προσφέρουν ευχάριστες συντροφιές στις πλούσιες γεύσεις του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και τη γεύση της συνταγής σοκολάτας κερασιού, ακολουθήστε αυτές τις συστάσεις αποθήκευσης:

  • Αποθηκεύστε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2-3 ημέρες.
  • Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής, βάλτε το κέικ στο ψυγείο για έως και 5-7 ημέρες. Φροντίστε να το καλύψετε καλά για να μην στεγνώσει.
  • Μπορείτε επίσης να καταψύξετε μεμονωμένες φέτες του κέικ για έως και 3 μήνες. Τυλίξτε τα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.

Πάντα να αφήνετε το κέικ να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε ή να το ζεστάνετε απαλά στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα για να επαναφέρετε την απαλή υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή σοκολάτας κερασιών προσφέρει κάτι περισσότερο από μια απολαυστική γεύση. περιέχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία:

  • Τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα. Έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του μυϊκού πόνου και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
  • Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Παρέχει επίσης τόνωση της διάθεσης και περιέχει αντιοξειδωτικά.
  • Το εκχύλισμα αμυγδάλου προσθέτει μια λεπτή γεύση ξηρών καρπών και μπορεί να προσφέρει ορισμένα πιθανά οφέλη, όπως η βοήθεια στην πέψη και η υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου.

Αν και αυτό το επιδόρπιο πρέπει να το απολαμβάνετε με μέτρο, είναι υπέροχο να γνωρίζετε ότι αυτά τα συστατικά προσφέρουν ορισμένες υγιεινές ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας αρέσει ο συνδυασμός κερασιών και σοκολάτας, ίσως σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:

  • Κέικ Black Forest: Ένα κλασικό γερμανικό κέικ με στρώσεις από παντεσπάνι σοκολάτας, κεράσια και σαντιγί.
  • Chocolate Cherry Brownies: Fudgy brownies εμποτισμένα με γεύση κεράσι και γεμάτα με κομμάτια σοκολάτας ή κομμάτια κεράσι.
  • Μους σοκολάτας κερασιού: Ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο που συνδυάζει πλούσια μους σοκολάτας με γλυκιά κομπόστα κεράσι.

Αυτές οι συνταγές εξερευνούν τον υπέροχο συνδυασμό κερασιών και σοκολάτας σε διαφορετικές μορφές, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε μια ποικιλία από λαχταριστά επιδόρπια.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτή τη δελεαστική συνταγή σοκολάτας με κεράσι προέρχεται από τη γαστρονομική εμπειρία διάσημων σεφ:

  • Δ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button